2023-03-17 06:00Pressmeddelande

Södertälje har ansökt till Årets Stadskärna 2023

Foto: Christian CicekFoto: Christian Cicek

Under flera år har Södertälje förberett sig för att vara med och kämpa om utmärkelsen Årets Stadskärna 2023. Nu är en formell ansökan skriven, presentationsmaterial har samlats och Södertälje är officiellt med i matchen.

Det förberedande arbetet berättade vi mer om i ett tidigare pressutskick. Nu finns den kompletta ansökan tillgänglig på Södertälje Citys hemsida, tillsammans med ett stort antal bilagor som visar på den starka positiva förflyttningen stadskärnan gjort under de senaste åren

"Vi valde också att skriva sju väldigt konkreta 'case studys', korta berättelser från verkligheten som gör det tydligt hur vi lärt oss jobba närmare varandra ännu bättre, och hur vi kan lyfta stadskärnan tillsammans. Utmärkelsen handlar just om att upptäcka styrkan i samarbeten och det är just vad vi gjort i Södertälje."

–Aljoša Lagumdžija, VD, Södertälje City

Du kan se Södertäljes ansökan i form av en PDF-broschyr komplett med bilder, berättelser och grafisk statistik. Öppna PDF

"Efter hårt arbete har vi lyckats utforma en ansökan vi är stolta över. Den innehåller många goda exempel och insatser som vi genomfört i samverkan, och som gett resultat. Vi hoppas juryn ser att vår stad har haft en positiv utveckling och att det finns långsiktiga utvecklingsplaner för en ännu mer attraktiv och välkomnande stadskärna framöver - vårt gemensamma vardagsrum här i Södertälje."

–Tomas Björck, Ordförande, Södertälje City

Nästa steg i ansökansprocessen är ett jurybesök i Södertälje där representanter från Svenska Stadskärnor visas runt och får höra om de projekt och insatser som genomförts under det senaste decenniet.

"Det här känns roligt. Ansökan är ett kvitto på att det hänt och händer mycket positivt i stadskärnan. Södertälje har ett unikt läge med ett centrum som bland annat har direkt anknytning till pendeltåg och vatten. Stadskärnan har en spännande utveckling framför sig, vilket inte minst samverkan och de stora investeringar som externa aktörer och kommunen gör vittnar om"

–Jonas Karlsson, Näringslivschef, Södertälje kommun

Utmärkelsen “Årets Stadskärna” tilldelas varje år en stad i Sverige som på ett framgångsrikt sätt utvecklat stadskärnan genom tydliga mål och god samverkan mellan platsens nyckelaktörer. Nomineringar och vinnare utnämns av organisationen Svenska Stadskärnor och prisutdelningen äger rum 31 maj 2023 i Helsingborg, som utsågs till “Årets Stadskärna 2022".

*Drönarfoto får användas för att berätta om denna nyhet. Fotograf: Christian Cicek


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija

Relaterad media