2019-05-08 07:40Pressmeddelande

Utebio vid Marenplan - Två kvällar i Juli

null

Sommarkvällarna 11 och 25 Juli bjuder Södertälje in till gratis utebio-visningar på Marenplan. Filmerna visas lagom till solnedgången och det är medborgarna själva som fått vara med och bestämma vilka det blir. Bakom arrangemanget står Södertälje Stadsscen tillsammans med Södertälje Centrumförening.

En omröstning hölls på Södertälje Centrums offentliga Facebook-sida där över 1000 svar kom in på kort tid. De två vinnande filmerna blev tillslut klassikern "Grease" som kommer visas 11 juli, och publikfavoriten "A Star is Born" med Lady Gaga och Bradley Cooper, som kommer visas den 25 juli.

Eduardo Morris, tillförordnad chef för Södertälje Stadsscen, säger "Vi på Södertälje Stadsscen älskar biofilm och som Södertäljes enda riktiga biograf känns det extra roligt att kunna erbjuda Södertäljeborna dessa fantastiska bioupplevelser i sommar. Vi vill med vårt samarbete med Centrumförening möjliggöra gemensamma upplevelser utöver det vanliga men också informera om att man i biosalongen Estrad har en biograf i toppklass. Det är också viktigt för Stadsscen att skapa mötesplatser där vi kan samlas och umgås och som stärker oss både som grupp och individer, och får vår vackra stad att sjuda av liv!"

"Det var jättekul att se vilken positiv respons vi fick på omröstningen. Torsdagkvällar i juli har alltid varit speciella i Södertälje och nu kan vi fortsätta den traditionen på ett nytt och roligt sätt. Vi har tidigare frågat våra följare vad de önskar för aktiviteter i centrum och då har utebio kommer upp flera gånger, så det finns ett stort intresse för detta. Det kommer bli supermysigt", säger Lena Raattamaa, Event och Marknadskoordinator på Södertälje Centrumförening.

En stor, uppblåsbar bioduk kommer växa fram på Marenplan. Platsen har sedan tidigare inte kunnat användas för evenemang pga ostadigheter i marken, men utebion har fått dispens eftersom det inte kommer innebära någon ökad belastning på riskområdet. Duken blåses upp och riktas så att besökare ska kunna sitta i trappan och se bra ända uppifrån Olof Palmes plats. Starttiden för filmerna blir ca kl 21:30, för att solen ska hinna gå ner och inte störa filmvisningen. Uppdateringar kring evenemangen kan följas bland evenemangen på Södertälje Centrums Facebooksida.

Södertälje Centrumförening jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra tre fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon