2023-06-12 06:00Pressmeddelande

Sommarfilm under stjärnorna: Nu öppnar omröstningen för Utebio vid Maren

Utebio vid Maren 2022, när Mamma Mia visades.Utebio vid Maren 2022, när Mamma Mia visades. Foto: Södertälje City

Sommarkvällarna 22 och 29 juli visas gratis biofilm under den bara kvällshimlen i Södertälje, där Marentrappan används som läktare. Evenemanget har blivit en omtyckt sommartradition i Södertälje City.

Nytt för i år är att Telge står för den första av årets visningar, den 22 juli.

"Telgekoncernen vill bidra till ett tryggare och mer hållbart Södertälje. Det gör vi bland annat genom att sponsra aktiviteter för barn och unga som sport efter skolan, nattvandring, sommarläger och kvällsfotboll. Nu toppar vi det med utomhusbio som alla Södertäljebor kan hänga med på", säger Lenore Johansson, sponsringsansvarig på Telge

Det är Södertäljeborna själva som väljer vilka filmer det blir utifrån en lista med 9 nominerade titlar. Omröstningen nås via Södertälje Citys hemsida (sodertaljecity.se/utebio) och sociala medier, och ger dessutom chans att vinna ett presentkort i Södertälje värt 300kr.

Filmerna visas i samband med solnedgången, ungefär vid kl. 21:30

Foodtrucks med snacks och maträtter som passar bra till bio kommer finnas på plats.

"Det är fantastiskt att kunna erbjuda detta evenemang helt gratis på en så perfekt plats, och ge alla möjligheten att vara en del av en magisk kväll. Jag ser fram emot att se glädjen och lyckan i människors ögon när de njuter av filmerna här under den vackra sommarnatten. Det kommer bli en kväll att minnas för oss alla. Nu hoppas jag många går in och röstar!", säger Malin Eriksson, Event- och kundansvarig på Södertälje City.

Biovisningen sker via en uppblåsbar duk som växer fram på Marenplan. De vinnande filmerna utses onsdagen 21 juni och presenteras därefter i Södertälje Citys kanaler.

Årets nominerade filmer:

  • A Man Called Otto (2022)
  • Black Adam (2022)
  • Där Kräftorna Sjunger (2022)
  • Göta Kanal - Vinna eller Försvinna (2022)
  • Minioner - Berättelsen om Gru (2022)
  • Moulin Rouge (2001)
  • Mästerkatten 2 (2022)
  • UFO Sweden (2022)
  • Uncharted (2022)

Tidigare filmer som visats på Utebio vid Maren

2019
11 juli: Grease
25 juli: A Star is Born

2022
21 juli: Mamma Mia! The Movie
28 juli: The Greatest Showman


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Malin Eriksson
Event- & Kundansvarig
Malin Eriksson