2022-06-24 07:00Pressmeddelande

Södertäljefestivalens första artister

Nu står det klart att första uppträdandet under Södertäljefestivalen 2022 görs av Anna Bergendahl. Stjärnan som tagit både melodifestivalen och svenska folket med storm intar scenen under tidig fredagkväll den 26 augusti. Senare samma kväll välkomnar Södertälje den älskade Hip Hop-duon Medina, även de med stora framgångar i melodifestivalen nyligen. På scen får de förstärkning av WAHL.

Planeringen av Södertäljefestivalen har gått in i en ny fas. Efter ett intensivt förarbete faller nu bitarna på plats inför stadens stora folkfest 26-28 augusti.

"Vi är väldigt glada över den här bokningen, det är artister på hög nivå och vi känner att de kommer dra igång Södertäljefestivalen på ett starkt sätt. Sakta men säkert närmar vi oss showtime och vi ser fram emot att börja presentera programmet. Det kommer bli en minnesvärd festival", säger Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City.

Anna Bergendahl slog igenom som 16-åring i Idol 2008 och vann Melodifestivalen två år senare med låten ”This is my life”. Vinnarbidraget och debutalbumet ”Yours sincerely” toppade singel- respektive albumlistan.

Medinas stora genombrott kom 2012 med singeln ‘’Där palmerna bor’’ som gick varmt på radion. Sommaren därpå toppade de framgångarna med ‘’Miss decibel’’ som spelade 7 x Platina och var nomineraded till ‘’Årets låt’’ i grammisgalan 2014.

Nyheter och info samlas på www.sodertaljecity.se 


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija

Relaterad media