2018-05-24 07:00Pressmeddelande

Södertäljefestivalen presenterar årets headline-artister

null

Södertäljefestivalen 2018 genomförs 24-26 augusti och markerar det andra året under nytt namn. Nu presenteras artistuppställningen inför årets upplaga, varav flera omnämndes som önskningar i en undersökning på fjolårets festival. Bakom festivalen står Södertälje Centrumförening, Lena Raattama är ansvarig för event och koordinering och berättar om årets bokningar: 

Vi är väldigt glada och stolta över att kunna presentera en så pass namnkunnig och bred artistuppställning för 2018, där vi verkligen känner att det finns något för alla musiksmaker. Dessutom känns det fantastiskt att få presentera inte mindre än tre av de artister våra besökare förra året önskade sig. Vårt mål är att alla som besöker Södertäljefestivalen ska få en minnesvärd upplevelse och där är musiken en viktig del som vi satsar och tror extra mycket på. Nu börjar nedräkningen inför årets stora folkfest, berättar Lena Raattama, event- och marknadskoordinator på Södertälje Centrumförening.

Årets headline-artister är:

Adam Tensta – Hösten 2006 var Tensta ute på två Europaturnéer, varav en som förband till Promoe från Looptroop. Hans stora genombrott skedde 2007 med låten "My Cool", och i april samma år kom låten "They Wanna Know". Han har även varit förband till Rihanna, Jay-Z, Akon med flera. 2007 belönades Tensta med en Grammis för årets dans-, hiphop- eller soulartist. Under 2015 släppte Adam Tensta sitt fjärde album The Empty. Skivan blev nominerad till Grammis i kategorin Årets Album.

Linda Pira – I mars 2014 gick remixen av "Knäpper mina fingrar" in på Digilistan. På låten medverkar endast kvinnliga artister: Linda Pira, Rawda, Vanessa Falk, Julia Spada, Joy, Sep, Rosh, Kumba och Cleo. Några månader senare samarbetade hon med Dani M på låtarna "Shu katt" och "Överlever allt". För sina framgångar blev hon tilldelad priset "Årets nykomling" vid Grammisgalan 2014. 

Lisa Ajax – Hon vann Idol 2014 och hennes låt "Love Run Free" placerade sig på plats 48 på Itunes under sin första vecka. Hon gick till final efter tävlat i andra chansen efter andra deltävlingen i Melodifestivalen 2017.

Black Jack – Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film ”Black Jack”. Det var med låten ”Inget kan stoppa oss nu” även kallad ”Inatt Inatt” som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela ”Pling” Forsman. Låten blev under hösten 2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! ”Corrine Corrina”, ”Sista dansen” och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med Bandet. Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996. 

Ricky Rich – Sveriges senaste tillskott inom Rap och HipHop-scenen Ricky Rich släppte förra året flera hits så som ”Cädi” och ”Mamacita”, men slog igenom stort med hitlåten ”Habibi”. 

Mares – Ett Uppsalaband som bildades 2014 av Fredrik Danfors, Michael Dahnberg, Fredrik Nilsson, Albin Egrelius Fredlund och Olof Wärend Rylander som en rolig grej under gymnasietiden. 2015 debuterade indiepopbandet med singeln "Allt du gör och att du finns" som snabbt sålde platina och har idag över 13 miljoner spelningar på Spotify. De är signade till skivetiketten Hybris. Uppföljarsinglarna "Höga klackar" och "Cyklar ni så springer jag" har båda sålt guld. 

Fullständigt spelschema och mer information om festivalen kommer att uppdateras löpande. Läs mer här: www.södertäljefestivalen.se 

Södertälje Centrumförening jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra tre fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon