2020-04-28 09:28Pressmeddelande

Södertäljefestivalen inställd - alternativa aktiviteter planeras

Södertäljefestivalen - traditionsenligt firad sista helgen i augusti, kommer inte genomföras i år. Med anledning av den pågående pandemin och regeringens förbud mot allmänna sammankomster för fler än 50 personer har Södertälje City fattat beslut om att ställa in årets festival. Istället planeras ett flertal mindre aktiviteter i stadskärnan som kan lanseras med kort varsel när samhället har öppnat upp igen.

Den årliga Södertäljefestivalen är ett av de mest uppskattade evenemangen i Södertälje, och en höjdpunkt på året. Firandet gästas vanligtvis av nära 100 000 besökare under 3 dagar som får uppleva konserter, tivoli, god mat och roliga aktiviteter. Den rådande situationen medför dock att man behöver tänka om.

Nödvändiga restriktioner och framtida osäkerhet gör det svårt för oss att planera en fullskalig och högkvalitativ festival, såsom vi har gjort genom åren. Vi känner därför att vi redan nu behöver vidta åtgärder.

Det är med stor sorg vi fattar detta beslut. Vi hade många roliga aktiviteter på gång och kände verkligen de skulle lyfta festivalen och vår kära stad.

Självklart är vår högsta prioritet hälsan och säkerheten för våra medborgare, besökare och utställare. Vi såg väldigt mycket fram emot att uppleva Södertäljemagin i sommar igen, men nu ställer vi om och ser till att göra det bästa av situationen, säger centrumchef Aljosa Lagumdzija.

Trots den osäkra perioden just nu ser Södertälje City ljust på framtiden. Alternativa planer tas fram för andra typer av evenemang och aktiviteter som kan välkomna besökare tillbaka till staden när regeringens beslut om allmänna sammankomster upphävs.

Vi blickar nu fram mot att den här svåra tiden ska få ett slut, och då lovar vi att det kommer hända roliga saker i Södertälje. Det kommer vi alla behöva, och må bra av, avslutar Aljosa.

Följ arbetet på www.sodertaljecity.se. Här hittar du aktuell information, aktiviteter och evenemang i Södertälje.


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija