2023-05-17 05:00Pressmeddelande

Södertäljefestivalen 2023: Öppningsakt och Talangjakt

Sonja AldénSonja Aldén

Öppningsakt till Södertäljefestivalen 2023 blir Sonja Aldén som tar plats på stora scen fredagskvällen den 25 augusti. Och på lördagen kommer den nationella artisttävlingen Stage Academy Artist som ger lokala talanger en chans att bli upptäckta!

Sonja Aldén har länge varit en favorit hos musikälskare över hela landet och har charmat publiken med sin otroliga röst och förmåga att beröra människor genom sina låtar. Med en imponerande karriär som spänner över flera år och med hits som "För att du finns" och "Äntligen där", som tillsammans har över 30 miljoner lyssningar på Spotify, har hon etablerat sig som en av landets mest älskade artister.

Jag är så väldigt glad över äran att vara öppningsakt på Södertäljefestivalen. Platsen är extra speciell för mig, för min mamma och pappa träffades nämligen precis där i Södertälje Centrum för 46 år sedan och fikade inne på Kringlan. Det kommer bli en fantastisk kväll och jag kommer också ta med några underbara sångare från vokalgruppen DAIS - det här vill ni inte missa!”, säger Sonja Aldén.

Södertäljefestivalen är också en plats där unga talanger kan ta sina första steg mot att bli framtidens stjärnor. Vi är stolta att välkomna Stage Academy Artist 2023 – en rikstäckande artisttävling där lokala förmågor i alla åldrar uppträder live och tävlar om en plats i den nationella finalen.

Södertäljebor och besökare kunde också bekanta sig med profiler från tävlingen i julas, när centrum hade besök av Idol-finalisterna Sebastian Rydgren och Klara Almström, som båda har vunnit Stage Academy Artist innan deras karriärer fortsatte ta fart genom Idol.

Stage Academy Artist gästar stora scen under lördagen den 26 augusti och tar också med sig förra årets nationella vinnare – Arwin Ismail från Huddinge, som uppträder live.

Att bli artist och kunna göra sig ett namn i musikbranschen är något många drömmer om. Zara Larsson, Tusse, Hanna Ferm och Molly Sandén för att nämna några har alla börjat på scener som skapats för unga talanger. Vi är glada att Södertälje City ser potentialen i de många upcoming akterna som behöver hitta vägar framåt och att vi får chans att exponera dem på den här scenen i samband med Södertäljefestivalen”, säger Annamia Fast, grundare av Stage Academy.

Så går uttagningen till inför Stage Academy Artist på Södertäljefestivalen:
  • Gör en videoinspelning där du sjunger/spelar

  • Skicka videon (eller länk till videon) i ett mail till info@stageacademy.se och kom ihåg att skriva "Artist" i ämnesraden

Finalen för Stage Academy Artist avgörs i Stockholm den 24 september.

Stage Academy

Stage Academy

 


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Malin Eriksson
Event- & Kundansvarig
Malin Eriksson