2022-08-16 07:00Pressmeddelande

Släng dig i Maren! Stand up kväll inleder Södertäljefestivalen

Södertäljefestivalen inleds med skratt och humor. Södertäljekomikern Lasse Karlsson presenterar några av de roligaste komikerna i Sverige just nu.

Johanna Hurtig Wagrell, känd från bland annat Släng dig i Brunnen och Svenska Nyheter. Jonathan Rollins, en amerikansk komiker boendes i Sverige. Han får oss att se på oss själva och Sverige på nya sätt. Jörgen Sjöbergs energi och närvaro river alltid ner skratt. Sara Andersson Marmnäs är nog Sveriges mest anlitade skämtskrivare från bland annat Parlamentet. Kom till Maren-trappan, slå dig ner och låt dig ryckas med och skratta tillsammans med dessa skickliga komiker.

-Att skratta är viktigare nu än nånsin efter två år av isolering och offentligt skämtförbud. Nu får vi äntligen ses och umgås igen. Jag har verkligen längtat efter Södertäljefestivalen. Man träffar många man känner och det finns mycket att se och uppleva. Och vilken grej att få inleda hela festivalen med att bjuda på svensk stand up i toppklass. Ett gott skratt är en en bra början på allt. Även en festival, säger Lasse Karlsson

Stand up kvällen startar på fredag den 26 augusti kl 17.00 vid Marentrapporna

-Att inleda festivalen med skratt och humor är ett perfekt sätt att värma upp inför en intensiv och händelserik helg med många upplevelser och aktiviteter. Extra roligt att vi provar ett nytt koncept som vi inte har haft tidigare på festivalen, och det är stad-up med Lasse Karlsson med vänner, säger Aljoša Lagumdžija VD Södertälje City

Mer om komikerna

Johanna Hurtig Wagrell
Ståuppkomiker som uppträder flitigt på landets klubbar, t.ex. Norra Brunn och Raw. Synts i Släng dig i Brunnen, Parlamentet och Svenska Nyheter. Har även jobbat med Tankesmedjan i P3 och hon driver podden Vad blir det för mord. Tuff, vass och smart komik vänligt paketerad.

Jonathan Rollins
Amerikansk komiker som bor i Sverige. Driver ståuppklubben The Laugh House och uppträder ofta på Raw Comedy. Får oss att se oss själva och Sverige i ett nytt perspektiv.

Jörgen Sjöberg
Komiker, skådespelare och manusförfattare som känns igen från många olika komiska sammanhang både i TV och på teatrar. En väldigt rutinerad komiker med mycket energi och stor humor.

Sara Andersson Marmnäs
Slog igenom med radioprogrammet Cirkus Kiev i P3. Som ståuppkomiker har hon synts i många program bl.a. Stockholm Live. Skriver skämt till Sveriges mest populära tv-program Parlamentet. Hennes humor är intelligent, rapp och effektiv.

Lasse Karlsson
Inledde sin ståuppkarriär på Statt i Södertälje för 30 år sedan. Har sedan dess försörjt sig som komiker och synts i många tv-program. Släng dig i Brunnen, Snacka om Nyheter och Babben & Co för att nämna några. Han lotsar oss igenom programmet, presenterar komikerna och bjuder även på egna skämt.


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija