2018-08-17 15:00Pressmeddelande

Skoda Trophys fanzone i Södertälje Centrum

null

SSK, AIK, Leksand och Västerås-fansen får chansen att mötas i en street hockey-turnering i Södertälje Centrum under Fanzone Skoda Trophy Cup den 7 september. En 20x40m stor uppblåsbar rink kommer fylla Stora Torget tillsammans med öltält och foodtrucks innan direktbussarna kör fansen till Scaniarinken för matchen LIF-VIK.

-"Vi vill att Södertälje Centrum ska spegla staden och är därför stolta över att presentera detta sportinslag då sporten är stor och viktig för många i staden", säger Lena Raattamaa. 

Den 6-9 september avgörs försäsongsturneringen Skoda Trophy i Scaniarinken då SSK, AIK, Leksand och Västerås drabbar samman. Innan fredagsmatchen Leksand-Västerås 7/9 kommer en fanzone hållas öppen på Stora torget i Södertälje centrum. Det blir öltält, foodtrucks samt en street hockey-turnering mellan de fyra lagens fans som avgörs i SSK:s nya uppblåsbara streethockeyrink.

– "Det är naturligtvis jätteroligt att vi kan bjuda både SSK-publiken och bortalagens fans på hockeyunderhållning i ett spännande format redan på försäsongen. Fanzone på Stora torget ger en extra krydda till evenemanget och blir en härlig mötesplats för lagens supportrar. Det ligger även i linje med våra förhoppningar om att denna helg ska bli en riktig hockeyfest för hela Södertälje samt en fantastisk uppladdning inför säsongen för de hockeyfans som väljer att komma hit och stötta sitt lag, säger Fredrik Gustavell, kommunikationsansvarig på SSK.-"säger Fredrik

Aktiviteten, som är ett samarbete mellan Södertälje centrumförening och Södertälje sportklubb, pågår från kl 14.00 på eftermiddagen då supporterturneringen startar. Kl 17.00 respektive kl 18.00 går direktbussar från torget ut till Scaniarinken. Från ca 16.00 när turneringen är över finns tillfälle för barn och familjer på plats att testa på att spela på rinken.

-"Vi vill välkomna fansen och erbjuder en plats att samlas och umgås innan matchen LIF-VIK", säger Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator.

Södertälje Centrumförening jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra tre fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon