2019-06-18 07:17Pressmeddelande

Rapp, Pop, Mello och världens starkaste björn - en härlig blandning akter till Södertäljefestivalen 2019

null

Södertälje City kan nu presentera ytterligare 5 akter till Södertäljefestivalen 23-25 augusti: Wiktoria Johansson, Imenella, Klockrent!, Kids Of Revolution och Bamse.

"Det är alltid en spännande process att välja artister, och det är jättekul att kunna presentera de här! Arbetet är inte helt klart än men nu börjar flera av de största pusselbitarna för Södertäljefestivalen hamna på plats och det känns riktigt bra", säger Lena Raattamaa, Event och marknadskoordinator på Södertälje.

Wiktoria
Hela Sverige har alltid älskat Wiktoria. När hon med sin personliga och countrydoftande röst sjöng ”As I Lay Me Down” i Melodifestivalen 2017 blev låten genast en hit. Kärleken är besvarad. 2019 var Wiktoria med i finalen av Melodifestivalen med låten "Not With Me" och slutade på en åttonde plats. I vinter ser ni henne på Christmas Night med artister som Tommy Nilsson. Med ett orubbligt leende har hon turnerat, hyllats på Diggiloo-turnén och mött hundratusentals fans. Framtiden ser väldigt ljus ut för Wiktoria.

Imenella
År 2019 har startat i en rasande fart för stjärnskottet Imenella. Prisad som Årets Nykomling på årets Grammisgala och med ett stort gäng succésinglar i bagaget, åker nu Imenella på en turné i sommar. Det blir en omfattande turné över landet med hela 22 stopp – ett kvitto på denna artists breda genomslag.

Imenella slog igenom förra året med låtarna "Moves" och "Chagga" och strax innan jul släpptes tredje singeln "Fråga om mig" som har över 1,3 miljoner streams på Spotify. Imenella fortsatte imponera på Sverige och inledde 2019 med ett mäktigt framträdande på P3 Guld som aldrig tidigare setts i svensk TV, Imenella var även nominerad till Framtidens artist på galan. I februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan. Nyligen släpptes också singeln ”Trophy” tillsammans med Madi Banja. Den 12 juni släpps Imenellas debut-EP "TRO".

Klockrent!
Det svenska popundret Klockrent! debuterade vintern 2016 och har sedan dess gjort sig ett ordentligt avtryck. Med över 10 miljoner spelningar på Spotify i bagaget och ett namn som fyllt spelningar med hängivna fans runt om i hela Sverige. Med nakna och ärliga texter har Klockrent! levererat singlar som ligger många varmt om hjärtat!

"Otroligt taggad och tycker det ska bli galet kul att få komma tillbaka och få spela på hemmaplan", säger Klockrent! som är en lokal talang.

Kids Of Revolution
Killarna bakom sommarhiten Förbjuden Frukt som sålde Platina och guldhiten Bli Bättre kommer tillbaka till Södertäljefestivalen efter stor efterfrågan av Södertäljebor. På lördag kväll äntrar de Stora scenen. Killarna är uppvuxna och bor i Södertälje. Kids Of Revolution släpper i sommar en ny låt med en internationell artist och Ricky Rich.

Bamse - Världens starkaste björn
På söndag klockan 11 bjuder Bamse och Lova på en föreställning för barn mellan 2-7 år. Stora scenen fylls av sång, dans och klassiska barnlåtar. Efter föreställningen får publiken möjlighet att träffa BAMSE och Lova på riktigt!

Fler nyheter från Södertäljefestivalen finns på
www.sodertaljefestivalen.se 

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra tre fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon