2020-10-06 05:01Pressmeddelande

Nytt varmare ljus på Järnagatan

Ny belysning över Järnagatan och en del av Storgatan (konceptbild, MK Illumination)Ny belysning över Järnagatan och en del av Storgatan (konceptbild, MK Illumination)

För att ge ett starkare intryck längs Järnagatan ordnar Södertälje City en ny typ av belysning. Lamporna påminner till utseendet mer om sådana vi är vana att se inomhus, till exempel i vardagsrumsfönstret, och monteras från Saltsjötorget upp till övergångsstället vid korsningen Storgatan - Nedre Torekällgatan.

Satsningen ska ge Södertäljebor och besökare ett varmare och mer välkomnande stråk som leder in till stadens hjärta, ibland kallat vårt gemensamma vardagsrum. Ett projekt för ökad attraktivitet och stolthet i vår stad.

"I väntan på ljusare tider så lyser vi upp Södertäljes vardagsrum för dig."
- Tomas Björck, ordförande, Södertälje City.

Promenadstråket blir först ut i stadskärnan med den här typen av försköning. Södertälje Citys ambition är att successivt lyfta fler platser på liknande sätt.

"Vi jobbar kontinuerligt för en levande och välkomnande stadskärna. De här lamporna kommer piffa upp på ett fint sätt och vi hoppas kunna sprida både lite extra ljus och extra glädje med dem."
- Aljosa Lagumdzija, centrumchef på Södertälje City.

Färgerna på lampskärmarna är framtagna tillsammans med Södertälje Kommun och har delvis valts för att komplettera omgivningen med Järnagatans fasader, delvis för sina egna egenskaper:

  • Orange – Välkomnande färg med känsla av värme och glad energi.
  • Grön – Uppfriskande och vänlig, med koppling till naturen.
  • Blå – Fridfull färg som också kopplas till ansvarsfullhet och hoppfullhet.

 


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija