2023-05-25 09:16Pressmeddelande

Nu laddar vi för Mötesplats Södertälje!

Basketboll

Under sex veckor i sommar, i tio olika stadsdelar i Södertälje, kommer lokala föreningar/organisationer att samverka för att skapa trygga och attraktiva mötesplatser för barn och ungdomar med fysisk aktivitet i fokus.

Vecka 24 – 29, måndag-fredag, kommer det att arrangeras fysiska aktiviteter på platser där ungdomar redan befinner sig. Platserna kommer vara olika varje dag och rotera på totalt tio olika platser i Södertälje.

Mötesplats Södertälje kommer att dyka upp i Ronna, Fornhöjden, Brunnsäng, Blombacka, Hovsjö, Lina, Saltskog/Västergård, Geneta och City.

"Det känns fantastiskt roligt och viktigt att vi kan erbjuda det här. Det finns så många uppsidor, bland annat att det bidrar till fler trygga och meningsfulla lovaktiviteter för barn och ungdomar i prioriterade stadsdelar i Södertälje", säger Maria Lindeberg, kultur- och fritidschef i Södertälje kommun.

Nytt för i år är att Mötesplats Södertälje även kommer att ha aktiviteter på Stora Torget. Bland annat arrangeras Södertälje Street Basket Festival den lördag den 17 juni. Och den 1 juli blir det futsal då Södertälje Street Festival anordnas.

"Vi är jätteglada att kunna välkomna Mötesplats Södertälje till stadskärnan. Det är ett fint initiativ av SBBK med trevliga och trygga aktiviteter för ungdomar. Det här ger extra liv och rörelse i centrum och visar också vad Södertälje står för – att vi vill ta hand om varandra här. Idrotten i stan är ett gott exempel på hur vi kan ge våra unga positiva vägar framåt och det är värdefullt”, säger Aljoša Lagumdžija, VD, Södertälje City

Det kommer arrangeras både idrottsaktiviteter och andra sociala aktiviteter i en samverkan mellan SBBK, Södertälje Futsal Club, Idrott Utan Gränser, LEBI Skol IF och Ung Fritid (fritidsgårdarna i Södertälje) – allt kostnadsfritt för deltagarna.

Ledare på plats kommer dels vara utbildade feriearbetare, äldre ungdomar som själva är från Södertälje, dels äldre vuxna från de samverkande organisationerna.

Organisationerna i satsningen har samma målsättning - att bidra till ökad rörelse, meningsfull fritid samt trygga och attraktiva mötesplatser för barn och ungdomar i Södertälje.

"Det kortsiktiga målet är att ge alla barn och ungdomar som deltar ett roligt och minnesvärt lov. Den långsiktiga förhoppningen är att det ska tända en gnista hos dem och få dem att vilja fortsätta vara aktiva och delaktiga", säger Lenore Johansson, projektledare för Telge Hjärta.

Alla sommarens aktiviteter finns samlade på https://motesplatstalje.se/ 

Bakom initiativet Mötesplats Södertälje står Södertälje kommun, Södertälje Basketbollklubb, Telge, Södertälje City och Sparbanksstiftelsen Nya. Dessutom är Ung Fritid, Feriepraktiken, Södertälje Futsal Club, Idrott utan gränser, LEBI Skol IF och RFSISU Sörmland är alla aktiva samverkanspartners i Mötesplats Södertälje.

För mer information:
Alexander Wikner, projektledare Mötesplats Södertälje
motesplatssodertalje@sbbk.se
070 - 274 11 37

MÖTESPLATS SÖDERTÄLJE 2023 logo

MÖTESPLATS SÖDERTÄLJE 2023 logo

 


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.