2018-10-05 12:51Pressmeddelande

Matmarknaden som gjorde succé i Södertälje kommer tillbaka

null

Smakupplevelser från 15 olika länder med inslag som traditionell ivoriansk mat från Elfenbenskusten och italienska delikatesser kommer finnas på Stora Torget i Södertälje Centrum från onsdagen den 10 oktober till lördagen den 13 oktober. 

Andra året i rad som International Street Market besöker Södertälje Centrum men den internationella matmarknaden har åkt runt i Sverige sedan 2008 och firar tioårsjubileum i år.

- Här älskas det mat så nu får Södertäljebor och besökare chansen att smaka mat från hela världen. Vi har fått stort tryck på sociala medier angående marknaden så vi tror att det kommer bli en livlig och härlig stämning i Södertälje centrum, säger Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator på Södertälje Centrumförening.

Utbudet är stort med varm, tillagad mat, likväl som korvar, bakverk, choklad, ostar och mängder av andra delikatesser. 2018 är det två nya inslag, pajer från Nya Zeeland (New Zealand craft pies) och turkisk street food (Sultan of Tantuni).

Härligt att vara tillbaka i Södertälje för andra året. 2018 är vårt 10års jubileum sen vi startade ISM i Skandinavien 2008. Hoppas alla kommer uppskatta marknaden nästa vecka och vädret är med oss, säger Francois Mauraisin, grundaren av International Street Market.

PRESSVISNING

I samarbete med Södertälje Centrumförening bjuder Group Geraud in till pressvisning onsdagen 10/10 kl. 11.30. Anmäl ditt deltagande till lena@sodertaljecentrum.com

Varmt välkomna!

Fakta: International Street Market

Vad: En ambulerande mat­marknad från alla världens hörn. Är i grunden franskt, men grundaren François Mauraisin ville sprida den franska matmarknadskulturen utanför landets gränser. Först ut var Liverpool 2002 och första rundan gjorde man i Sverige 2008. Matcirkusen turnerar från april till oktober och hinner besöka nästan 30 städer.

När: Kommer till Södertälje den 10–13 oktober.

Övrigt: Utsedd av marknadsindustrin och en centrumorganisation till den bästa specialmarknaden i England 2011. Har fått flera ­andra utmärkelser.

Södertälje Centrumförening jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra tre fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon