2021-09-21 06:00Pressmeddelande

Liv och nöje tillbaka när Tivolit intar Södertälje centrum

Efter mer än 550 dagar av restriktioner släpps nu äntligen bommarna upp för aktiviteter och event. Det firas i Södertälje med fyra dagars tivoli, med start redan dagen efter restriktionerna lyfts.

Möjligheten att arrangera offentliga aktiviteter i stadskärnan har varit kraftigt begränsade sedan pandemins start. Att restriktionerna nu släpps innebär nya chanser att bidra till en mer levande stadskärna igen.

”Vi har väntat på det här ögonblick nu i över ett och ett halvt år. När nyheten kom satte vi oss snabbt ner med teamet för att spåna på vad som skulle kunna kickstarta evenemangslivet i staden igen. Många har hört av sig och frågat om aktiviteter så vi vet att suget efter att något roligt händer i stan är väldigt stort”, säger Lena Raattamaa, marknadsansvarig på Södertälje City.

Undersökningar och feedback från tidigare år visar att just tivoli alltid har varit en uppskattad aktivitet i stadskärnan.

Höstens besök sprider ut sig över fyra dagar, 30 september till 3 oktober, och täcker två platser i centrum. På Stora Torget utlovas en god blandning för alla, och i Stadsparken kommer fokus ligga på barnattraktioner.

“Det passar bra att aktiviteten är utomhus. Det blir lättare att kunna fortsätta hålla trygga avstånd och visa omtanke för varandra.”, säger Aljosa Lagumdzija, Centrumchef på Södertälje City. “Centrum ska vara en livlig plats och det känns härligt att kunna bjuda hit Södertäljebor och besökare till evenemang igen”, fortsätter Aljosa.

För mer information kring eventet och öppettider kan du besöka www.sodertaljecity.se/tivoli


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.