2016-04-24 15:21Pressmeddelande

​Kringelfestivalen välkomnar SaRaha!

null

I Sverige blev SaRahas stora genombrott hennes debut i Melodifestivalen 2016 där hon tog en niondeplats i finalen med låten "Kizunguzungu". Innan det är det inte många som har haft koll på hennes stora framgångar på just den kontinent som hennes musik inspireras ifrån, nämligen Afrika. SaRahas, eller Sara Larsson, som hon egentligen heter, flyttade från Vänersborg till Tanzania redan som tvååring. När hon var 18 flyttade hon till Zimbabwe där hon sjöng ihop med olika band och spelade runtom på klubbarna i huvudstaden Harare innan hon 2009 flyttade tillbaka till Tanzania för att satsa fullt ut på musiken. 2011 slog hon igenom i Tanzania och artistnamnet SaRaha växte fram med låten "Tanesco". Samma år blev hennes låt "My Dear" nominerad i Kilimanjaro Music Awards där hon även gjorde sitt första stora tv-framträdande i TV i Tanzania. 2014 släppte hon sitt första album, "Mbele Kiza" vilket också var namnet på den låt som gjorde att hennes musik för första gången uppmärksammades i svensk radio då den tog sig in som utmanare på Svensktoppen.

I sommar beger hon sig ut på sin första svenska sommarturné och vi är otroligt stolta att kunna presentera SaRaha som en av artisterna till årets Kringelfestival.

För mer information och kontakt: Lena Schulte Centrumledare, Södertälje centrum Mobil: 070 585 66 95 E-post: lena@sodertaljecentrum.com 

Södertälje Centrumförening arbetar för ett tryggare, trivsammare, tillgängligare, bättre och finare Södertälje centrum!


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon