2014-03-27 16:10Pressmeddelande

Kringelfestivalen 2014 – här är de första bokningarna

null

Kringelfestivalen hålls i Södertälje centrum i ett öppet festivalområde den 22-24 augusti. Nu släpper vi de första artisterna: Timbuktu, Lasse Berghagen, Yohio och Sean Banan.

Nu kan vi presentera årets första bokningar och deras speldagar: Lasse Berghagen (fredag), Sean Banan (fredag), Timbuktu (lördag) och Yohio (lördag). Fler artister kommer att tillkomma.

– Att ha ett samlande arrangemang där alla södertäljebor kan mötas och umgås kring musik och annan kultur, är värdefullt för vår stad, säger Staffan Jonsson, Kultur-och fritidschef på Södertälje kommun.

Kringelfestivalen kommer innehålla mat, musik, handlare och aktiviteter för stora och små. Den hålls i ett öppet festivalområde i Södertäljes stadskärna, i direkt anslutning till pendeltåg och bussar.

– Kringelfestivalen är södertäljebornas festival, och också en inbjudan till andra att dela vår stad. Vi välkomnar till ett fritt och öppet festivalområde med mat, musik och aktiviteter, säger Karin Voltaire, chef för Destination Södertälje.

– Vi är fantastiskt glada över årets artister. Det blir ordentligt tryck med folkkära inslag; allt från Timbuktu till Lasse Berghagen och lokala artister, säger Lena Schulte, Centrumledare på Södertälje Centrumförening.

Kringelfestivalen arrangeras i samverkan mellan Södertälje Centrumförening och Södertälje kommun.

Mer information:

Staffan Jonsson, Kultur- och fritidschef, 076-6480 552, staffan.bo.jonsson@sodertalje.se
Karin Voltaire, chef Destination Södertälje, 076-6480 536, karin.voltaire@sodertalje.se
Lena Schulte, Centrumledare Södertälje Centrumförening, 070-5856 695, lena@sodertaljecentrum.com


Södertälje Centrumförening arbetar för ett tryggare, trivsammare, tillgängligare, bättre och finare Södertälje centrum!


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon