2023-04-01 06:00Pressmeddelande

Kebaberia Galleria – nytt landmärke på 16,5 våningar

Visionsbild: Lirpa FastigheterVisionsbild: Lirpa Fastigheter

Fastighetsägaren Lirpa kan idag tillsammans med Södertälje City presentera planerna för ett 16,5 våningar nytt landmärke i stadskärnan, att jämföra med det planerade ”Marenhotellet” som endast blir 16 våningar högt.

Placeringen av Kebaberia Galleria blir intill Turingebron och byggnaden fungerar som en länk mellan södra och norra stadskärnan.

”Vi känner verkligen att vi hittat själen i Södertälje här med god mat, trevligt umgänge och en riktigt hög byggnad” säger Harald Hervor, Lirpa Fastigheter.

Den halva våningen används främst för att förvara kryddor, sallad, bestick osv. Sådant som inte kräver högt i tak.

”När man går på den halva våningen kan man känna sig ganska stor och mäktig också, så vi tror det kommer bli en populär mötesplats för alla som vanligtvis skriver på sociala medier med ilska i tonen. Eftersom det är lågt i tak blir det också en bra miljö för liktänkande och utbyte av samma idéer mellan varandra” avslutar Harald.

Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City, infliker ”Majoriteten av det vi ser på sociala medier i Södertälje är dock positiva och trevliga inlägg, och vi ser fram emot att också kunna hänga med alla dessa härliga Södertäljebor i Kebaberia Galleria framöver!”

Innehåll
Gallerians innehåll fokuserar på kebab i form av servering och avhämtning på 2-3 våningar. En gör-det-själv-avdelning kommer också låta besökare komponera sin alldeles egna kebab där man tillåts hälla på precis så mycket sås man önskar.

För att komplettera utbudet planeras också för ett antal optiker, frisörer, gym och bröllopsbutiker enligt mottot "Ju fler desto bättre".

Magiskt bra parkering
Erik Hanzon är marknadsansvarig på Södertälje City och presenterar en nytänkande lösning för parkeringsfrågan, framtagen tillsammans med Lirpa Fastigheter.

”Vi har en nöt att knäcka där många önskar att det finns obegränsat med parkeringsplatser i stadskärnan samtidigt som majoriteten helst inte vill betala för dem. Då mindes jag ett program jag såg med Joe Labero på 90-talet där han använde trolleri för att göra en 100-lapp till en 500-lapp. Det gjorde intryck på mig och helt ärligt känns det märkligt att den sortens kompetens inte kommit till större nytta förrän nu”

Planen är alltså att anlita magiker som tar emot besökarnas bilar vid entrén. Förutsatt att besökaren har någon form av pengasedel så kan denna växlas in till en ny sedel, upp till fem gånger dess ursprungliga värde, för att betala parkeringen.

”Jag vill vara tydlig med att även om Joe Labero skulle vara ett uppskattat tillskott så håller vi dörren öppen för alla magiker. Vi anställer gärna lokalt. Det viktiga är att man gör ett bra jobb och kan trolla fram tillräckligt mycket pengar för att alla besökare ska känna sig välkomna”, avslutar Erik.

Framtiden
Malin Eriksson är nyanställd på Södertälje City för att jobba med event och företagskontakter, hon kommenterar planerna:

”När jag sökte jobbet i Södertälje var jag lite osäker på framtidsvisionerna för staden, men med Kebaberia Galleria tycker jag vi visar att vi är på väg åt helt rätt håll. Jag ser framför mig olika familjeaktiviteter kring kebab, och till exempel konferenser blir ju bättre med riktigt god mat. Alla vet ju att Södertäljes kebab är den bästa, så detta är klockrent.”

För fler uppdateringar i ämnet, följ Södertälje City på sociala medier. Södertälje City och Lirpa Fastigheter önskar en fortsatt fin dag.

*Visionsbild får återpubliceras i all seriös eller icke-seriös nyhetsrapportering kring projektet.


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Södertälje City
Allmänna frågor
Södertälje City