2018-07-03 06:30Pressmeddelande

Internationell artist till Sommarkonsert i Södertälje Centrum

null

-"Vi kan med glädje presentera två nya inslag under första sommarkonserten i år. Richie Ramone, Ramoneslegenden och Julia & The Basement Tapes", säger Lena Raattamaa, event och marknadskoordinator på Södertälje Centrumförening och fortsätter.

-"Ambitionen har varit att inkludera lokala förmågor i programmet och utöver allsångsledaren Gustav Asplund så har vi nu även Johan Borgh med i programmet"

-"Jag tycker sommarkonserterna är ett grymt initiativ och det känns jättekul att äntligen få medverka på en av dem!" säger Johan Borgh.

Julia & The Basement Tapes är ett ungt band med rötterna i blues och americana som släppt två EP:s och nu jobbar på debutalbumet. Låtarna skrivs av Julia Tinglöf som även sjunger lead, och Södertäljebördiga Johan Borgh som spelar gitarr och sjunger backup. År 2017 vann de Sveriges största tävling för bluesband, Swedish Blues Challenge, vilket har lett till att de i år är bokade på alla stora bluesfestivaler och även spelar en del runt om i Europa. Bandet har bland annat spelat i Norge, Tyskland och Polen och har även spelningar i Storbritannien bokade i höst. När de kommer till Södertälje är det i en avskalad duo-sättning och det utlovas det bästa från tidigare släpp samt ett par nya osläppta låtar! Den avskalade duon består av sångerska Julia Tinglöf och Johan Borgh.

-"Vi tycker det är jättekul att få hit en internationell artist och hoppas Södertäljebor och besökare ser tillfället att skapa ett härligt sommarminne", menar Lena Raattamaa. 

Riche Ramone är mest känd som medlem i punkbandet Ramones. Richie värvades till bandet 1983 efter att trummisen Marky Ramone blivit sparkad. Han spelade med gruppen på tre album, Too Tough to Die, Animal Boy och Halfway to Sanity, innan han hoppade av 1987. Han fortsatte dock att arbeta nära bandet, bland annat på några av Dee Dee soloinspelningar. Richie skrev också några av gruppens låtar under perioden han var medlem, varav den mest kända förmodligen är ”Somebody Put Something in My Drink” från Animal Boy. År 2013, släppte Richie Ramone sitt första soloalbum, ”Entitled”, på DC-Jam Records.

Under 2017 släppte Richie Ramone albumbet "Cellophane" och genomförde en stor världsturné. Förra sommaren gjorde Ramone flera slutsålda spelningar i Skandinavien. Det resulterade i flera intervjuer bland annat fick Richie medverka i "Hemma hos Strage":https://www.acast.com/hemmahosstrage/richie-ramone-hemma-hos-strage

För knappt en månad sedan släpptes hyllningslåten "The Last Time". En låt som Richie har skrivit till sin Pappa som tyvärr avled i februari:
https://open.spotify.com/track/4xJcPRzwkPgdPUiFzFTKXe?si=Xz33rY8zS1e3qlx-sVMweg

Program 5 juli 2018 på Stora Torget:

17:00 Allsång

18:00 Julia & The Basement Tapes

19:00 Top Cats

20:15 Richie Ramone

Uppblåst rutschkana och hoppborg kommer finnas gratis för barnen under hela programmet.

Södertälje Centrumförening jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra tre fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon