2020-01-22 06:00Pressmeddelande

Hur vill du se Södertälje om 10 år?

I samband med Science Week arrangerar Södertälje kommun hackaton* den 31 januari som fokuserar på framtidens hållbara stad 2030. Under 24 timmar samarbetar deltagare för att skapa nya innovativa lösningar och idéer till Södertälje Citys utveckling. Välkommen till Hack for Södertälje.

Tre fokusområden genomsyrar årets hackaton:
1) Miljömässig hållbarhet
2) Hållbara transporter
3) En attraktiv och hållbar stadskärna.

"Vi skapar Södertälje tillsammans och det är viktigt för oss att få in Södertäljebornas idéer för framtiden. Engagemanget bidrar till att vi kan utveckla vår stad på bästa sätt. Vi arbetar med att bli Årets Stadskärna 2023 och bland det viktigaste vi kan göra är att hitta moderna utvecklingsmöjligheter och nya samarbeten. Nu är vi riktigt nyfikna och ser fram emot vad den här aktiviteten kan ge", säger Aljosa Lagumdzija, centrumchef på Södertälje City.

För att delta anmäler man sig på hackathon.sodertalje.se senast 27 januari.

Alla bidrag som lämnas in bedöms av en jury med representanter från Södertälje Science Park, Södertälje City och Hack for Sweden.

Vinnare utses i fyra kategorier:
- Bästa hållbara lösningen för flest människor
- Bästa presentationen
- Mest vågade idén
- Publikens val

Bidragen kommer att presenteras på Södertälje Science Park lördagen den 1 februari.
Vinnaren av "Bästa hållbara lösning för flest människor" får möjlighet att presentera sitt förslag för de personer som arbetar med frågorna på Södertälje kommun och Södertälje City. De får också ett presentkort på 5000 kr i Södertälje City.
Vinnarna i alla kategorier får självklart diplom.

*Hackaton är evenemang där problemlösning står i fokus och syftet är att skapa samhällsnytta. Vem som helst kan anmäla sig till årets Hack för Södertälje. Ingen teknisk kompetens är nödvändig. Deltagarna jobbar tillsammans i grupper och bidrar med sina egna erfarenheter och kompetenser. Deltagarna får tillgång till öppna data i Södertälje, i andra kommuner och hos myndigheter i Sverige och världen.


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija