2019-09-09 09:53Pressmeddelande

Foodtruck-fest i Stadsparken - och Marenplan svämmar över med roliga aktiviteter

null

Lokal och internationell mat från tio olika utställare serveras på lördag, 14 september kl. 12-18, under Foodtruck-fest i Stadsparken. Foodtruck-evenemangen har vuxit snabbt och blivit uppskattade matfester för Södertäljeborna, med hundratals besökare som testat nya rätter och samtidigt lyssnat på några av Södertäljes lokala musiktalanger.

Det blir första gången eventet anordnas på en helg. “Vi har anpassat tiden, så nu kan man komma förbi och ta sin lunch här med oss. Vi har flera olika musiker som kommer förgylla eftermiddagen också. Det kommer bli riktigt mysigt!”, säger Aljosa Lagumdzija, centrumchef på Södertälje City, som anordnar Foodtruck-festen tillsammans med ABF Södertälje-Nykvarn.

Scenprogrammet blir brett med Kanalvimsan, salsadans och bluesmusik. Även Sydpoolens maskot Pigge kommer finnas på plats för att träffa alla barn kl 12-16.

Läs mer om maten och musiken på Foodtruck-festens Facebook-evenemang

Kultur Runt Maren går av stapeln samma lördag. Tre kulturhus kring Maren slår upp dörrarna på vid gavel, Oktoberteatern, Wendelas Vänner och Galleri Kretsen.

Evenemanget anordnas som en del av Kanalåret 2019. Det blir en fullspäckad dag som samlar många aktörer från Södertäljes breda kulturliv. Här kan man gratis titta runt och upptäcka dans, folkmusik, grafikverkstad, och mycket mer. Även nördkultur finns representerad, och ett och annat mumintroll.

“Det blir en massa kultur för stora och små, allt från barnteater, konst och musik. Vi kommer avsluta med ett fackeltåg från Marenplan som går bort till Hasiors hästar som kommer brinna stämningsfullt till ljuva toner från kören Vox Humana”, säger Daniel Johnston som jobbar på ABF och samordnar programmet.

Se hela programmet på ABF:s hemsida eller på Kultur Runt Marens Facebook-evenemang

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra tre fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon