2020-12-09 12:54Pressmeddelande

Du ringer, vi handlar och levererar - gratis

Nu får Södertäljeborna fri hemleverans från centrum. Det är Södertälje City och Telge Fastigheter som går ihop i en unik satsning. Under hela julhandeln kommer du som bor i Södertäljes närområde erbjudas shopping i lokala butiker och restauranger, på distans. Varorna levereras sedan hem till dörren, helt utan extra kostnad.

Inget är som vanligt i år, inte ens julen. Vid den här tiden brukar affärerna i Södertälje vara fyllda med unga och gamla, på jakt efter de perfekta julklapparna. I år behöver vi dock vara försiktiga med att besöka butiker. Problematiskt läge, inte bara för de som vill handla utan också för den lokala handeln.

- Julhandeln är enormt viktig för butikerna och alla har inte en webbshop att hänvisa till, säger Aljoša Lagumdžija, centrumchef Södertälje City. Med det här initiativet kan vi hjälpa de som själva inte kan gå på stan för att handla, samtidigt som vi driver handel till våra lokala favoritbutiker och restauranger. De behöver allt stöd de kan få nu.

Konceptet är en satsning från Södertälje City och Telge Fastigheter och går ut på att den som vill handla i någon av Södertälje centrums butiker eller restauranger, ringer eller mejlar in sin beställning. Mottagaren av samtalet går sedan till aktuell butik och genomför köpet. Redan samma eftermiddag körs alla varor hem till dörren hos den som beställt.

- Personal kommer att finnas på plats i en av våra lediga lokaler i Lunagallerian. Där kommer de att ta emot beställningar för att sedan genomföra köpen i hela centrum, förklarar Dikran Masso, förvaltare Telge Fastigheter. På eftermiddagarna kommer ungdomar från Telge Tillväxt köra runt och leverera.

Shopping- och leveransservice är helt gratis för beställaren, som bara betalar det vanliga priset för själva varan. Från den 10 december är konceptet tillgängligt för Södertäljeborna, som kan nyttja tjänsten ända fram till den sista december.

Mer information finns på www.sodertaljecity.se/hemleverans


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija

Relaterad media