2023-04-03 05:30Pressmeddelande

Årets Vårtalare är Petra Jacob

Valborg i Södertälje. Foto: Södertälje CityValborg i Södertälje. Foto: Södertälje City

Valborg firas i Stadsparken i Södertälje den 30 april. Varje år står en person på scen som på något sätt har en aktuell roll i dagens samhälle. År 2023 är vi stolta att presentera Petra Jacob som årets vårtalare.

Petra är grundare av LEBI Skol-IF - Idrott för alla och har under flera år arbetat engagerat och med stor passion för Södertäljes yngre. Genom hennes verksamhet får idag hundratals barn tillgång till regelbunden aktivitet och träning, med hjälp av äldre ungdomar från trakten.

Det långsiktiga målet är att främja inkludering och positiva förebilder. Att fånga upp de som annars riskerar att exkluderas ur samhället, och bygga en bättre framtid tillsammans.

Petra är just nu tack vare sitt arbete och projektens goda resultat bland annat nominerad till "Årets Eldsjäl" av Folkspel, samt till Aftonbladets "Svenska Hjältar".

"Petra Jacob är en riktig eldsjäl och gör en viktig instas för att lyfta Södertäljes ungdomar, så vi är jätteglada att kunna presentera henne som årets vårtalare. Det känns helt rätt."
- Malin Eriksson, Event- och Kundansvarig, Södertälje City

Valborgsfirandet i Stadsparken 2023 inkluderar den klassiska brasan som tänds i vattnet utanför borgmästarudden, ett flertal foodtrucks på plats, familjeaktiviteter och ett utökat scenprogram.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, håller traditionsenligt tal och Södertälje Kammarkör sjunger in våren med stämningsfull körsång.

Även popsång inkluderas i årets firande med Noor Al Jabiri, känd från Talang 2023 där hon gick direkt till final.

Mer info om programpunkter, tider och innehåll uppdateras löpande på sodertaljecity.se/valborg


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Malin Eriksson
Event- & Kundansvarig
Malin Eriksson

Relaterad media