2024-04-18 07:00Nyheter

Swedish Workshop kommer till Södertälje

Träd, park och kyrka i Södertälje.Södertäljes stadskärna. Foto: GRW Media

Den 24–25 april står Södertälje för första gången värd för Swedish Workshop, som är Visit Swedens största internationella arrangemang för affärsmöten. Förberedelserna pågår för fullt.

Swedish Workshop har arrangerats regelbundet sedan 1984 och syftet är att skapa en mötesplats för internationella researrangörer och aktörer från svensk besöksnäring, för att bygga relationer som leder till affärer och besökare till Sverige.

Branschmässan förläggs på ny ort varje år och 2024 föll valet på Södertälje. Nu förbereder sig staden.

"Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda", säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Södertälje kommun hjälper Visit Sweden anordna arrangemanget vars program både inkluderar vandringar genom stadskärnan erbjuder tre presentationsresor till besöksmål i kommunen.

I ett pressmeddelande berättar Visit Sweden att man upplevt ett enormt intresse kring årets mässa i Södertälje, som är fullbokad sedan länge.

"Jag har aldrig, under mina år som jag deltagit på Swedish Workshop, upplevt att sådant starkt intresse från researrangörerna. Bokningen inför workshopdagen hann knappt öppna så blev våra tider fullbokade! Det känns fantastiskt roligt!", säger Erja Back, Visit Umeå.

Mer information om branschmässan finns på Södertälje kommuns hemsida.


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija