2019-08-20 15:09Nyheter

Södertäljefestivalen närmar sig - en av få stadsfestivaler som fortfarande är helt gratis!

null

Södertäljefestivalen har sedan starten varit en öppen fest som är gratis att besöka. De fria stadsfestivalerna i Sverige har blivit färre men Södertälje fortsätter starkt. 2019 års upplaga kommer dessutom bredda utbudet ytterligare.

4 scener finns att besöka.

  • Stora scenen på Stora Torget blandar friskt med Tommy Nilsson, Wiktoria, Imenella, Klockrent! och dessutom många lokala stjärnskott som Kids of Revolution, Jeano och Nineb, Tomas Kaya och Klara Andén.
    Här hålls också ett unikt gemensamt uppträdande med Shirley Clamp, Tobias Karlsson, Gabriel Forss, Daniel Norberg och världsstjärnan Faia Younan med budskap om hållbarhet och att vi tar hand om varandra.
  • Lilla scenen vid Marenplan fortsätter med de populära uppvisningarna av dansnummer och sång från mindre etablerade, oftast lokala artister. Här går också barnaktiviteten Piggeloppet av stapeln på söndag kl 10!
  • På Oktoberteatern anordnas Musikfest under festivalens alla dagar, med smygstart på torsdag. Här skapas festivalens lugna hörn med riktig kammarmusik som spelas live under ledning av Filip Michalak. Det ges kvällskonserter, en lunchkonsert på fredagen, och vill du ta ut barn eller barnbarn på ett musikaliskt äventyr så spelas musiksagan Peter och Vargen på lördag eftermiddag.
  • Södertälje Kommun firar Kanalåret 2019 i år och kommunens tält på Saltsjötorget bjuder på extra-allt med eget scenprogram och roliga aktiviteter.

Det fullständiga programmet kommer finnas i pappersform på Södertäljebyrån, intill Saltsjötorget, under hela festivalen. Man kan även hitta det på www.sodertaljefestivalen.se/program

En nyhet för i år är att dansbanan vid Sydpoolen kommer bjuda på en mängd roliga workshops i olika dansstilar. 

MatLust-torget flyttar till Storgatan. På plats ser vi Street food av hög kvalitet, närodlade råvaror, fika i världsklass och närproducerad mat att köpa med sig hem.

Galleriorna i staden aktiverar sig också. På lördag bjuder Kringlan och Telgehuset på det festliga bandet Luisiana Avenue som spelar glatt, medan Lunagallerian erbjuder Make Up-station. Under söndagen får Lunagallerian besök från en galax långt, långt bort.

Quality Hotel Park anordnar blueskväll på fredag, salsakväll på lördag och pannkakskalas för alla barn på söndag

Följ Södertäljefestivalen på sociala medier: @sodertaljefestivalen#södertäljefestivalen2019
Facebook-evenemanget hittar du här

Södertäljefestivalen anordnas av Södertälje City som jobbar för en attraktiv och välkomnande stadskärna


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon