2022-07-26 05:30Nyheter

Livlig balkanshow med Süperstar Orkestar

Süperstar Orkestar är blåsorkestern från Stockholm som älskar balkanmusik. På Södertäljefestivalens lördag 27 augusti paraderar de genom Södertäljes gator och bjuder upp till en hejdundrande balkanbrass-show.

"Vi vill fylla hela festivalområdet med musik, dans och postiv energi. Det ska vara fest hela tiden helt enkelt, så vi är glada att Süperstar Orkestar kommer till festivalen med liv och rörelse till våra gator och torg"
- Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City

Bandet kommer från Stockholm, men spelar romsk partymusik från Balkan. Orkestern har genomfört mer än 1 000 spelningar och fick sitt stora genombrott samtidigt som Emir Kusturicas film Svart Katt - Vit Katt visades i Sverige.

Serbien och Makedonien har en särskilt stark brassbandstradition och där finns ett eldorado för alla som älskar svängig, energisk, virtuos och glödhet balkanmusik. Det är där orkestern har fått sin inspiration.


Om Södertälje City

Södertälje City jobbar med att stärka stadskärnans attraktivitet som besöks- nöjes- & shoppingmål utifrån våra fokusområden tillgänglighet, trygghet och puls.


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija