2019-04-23 13:19Nyheter

Årets vårtalare klar till Valborg 2019 i Södertälje

null

"Vårtalare under Valborg är traditionsenligt en eller flera personer som har gjort något extra för Södertälje, och därför har vi valt Alin Khatchadourian och Florence Melkemichel - grundarna till Södertälje Streetbasket Festival - som vårtalare i år. De har ett fantastiska engagemang med basketfestivalen och ungdomarna i Södertälje", säger Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator på Södertälje Centrumförening.

Södertälje Centrumförening utser vårtalare med hjälp av ett antal intressenter som kommer med inputs. Vårtalaren ska vara en Södertälje-ambassadör och ha gjort något extra positivt för staden. I år är två personer valda tillsammans, då de gemensamt har grundat en festival för ungdomar i Södertälje som de arbetar med helt ideellt.

Alin Khatchadourian och Florence Melkemichel grundade Södertälje Streetbasket Festival 2017. Evenemanget har arrangerats i Geneta (2017), Rosenborgskolan (2018) och spelas i år på Stora Torget i Södertälje Centrum den 18 maj.

"Strävan efter barn och ungdomars möjlighet till både fysisk och social aktivitet är en av anledningarna till varför vi valde att grunda denna festival", säger Florence Melkemichel

Arrangemanget startades med tanken att glädje och gemenskap är en viktig del i integrationen, och att alla barn /ungdomar skulle kunna vara med oberoende av ekonomiska och sociala möjligheter. Basketfestivalen har välkomnat ungdomar från hela kommunen som kunnat mötas och tävlat tillsammans.

"Det känns otroligt hedrande att ha blivit vald till vårtalare. Vi är glada över att vårat engagemang kring barn och ungdomars fysiska aktivitet uppmärksammas en dag som denna", säger Alin Khatchadourian

Kontaktpersoner:

Alin Khatchadourian

073 77 90 885

alin.khatchadourian@gmail.com

Florence Melkemichel

076 046 24 25

allstar_florence90@hotmail.com

Lena Raattamaa

073 543 11 73

lena@sodertaljecentrum.com


Om Södertälje City

Södertälje City är en samverkansplattform för aktörer och intressenter i stadskärnan. Södertälje Citys varumärke samlar profileringen av medlemmarnas egna varumärken och arbetar för samverkan och synergieffekter genom event och kommunikationsinsatser som presenterar allt som är på gång i centrum. Kommunikation sker under centrumföreningens egen logotyp som påminner om en kedja och är tänkt att spegla Södertäljes internationella prägel, dess gemenskap och idrottshistoria och samtidigt föra tankarna till vår berömda Kringla. Södertälje City är stadskärnan där världarna möts!


Kontaktpersoner

Aljoša Lagumdžija
VD
Aljoša Lagumdžija
Erik Hanzon
Marknads- & Kommunikationsansvarig
Erik Hanzon